2009. július 9., csütörtök

intelligencia vs. kreativitás


A mai reklám: BullShit!

eredménye a vásárlók sötétsége melyet természetesen a szintén sötét reklámipar diktál.

a 48h-n át ható izzadásgátló dezodor valóság már a 90es évek eleje óta, csak magyarországon még ismeretlen, azaz nem hisznek a reklámnak, mert többségében reklámbullshitek születnek. ezt érezni az egész társadalmon, valaki állandóan bűzlik..

intelligens mosószer 5. osztályos kémia órai ismeretekkel és némi kreativitással teljesen hihető.

az univerzális tisztítószer szintén valóság, csak nincs rajta akkora profit hogy megérje olcsópénzért igénytelen vásárlóknak piacra dobni; még húzzák kicsit az idegeiket agyatlan reklámokkal, minél több bullshit a fejbe, annál nagyobb a profit. (ez alapján nem értem mi az emberek baja a mai reklámmal, hiszen mindenki pénzért gyúr)

szagrészecskéket csapdába ejtő levegőfrissentartó. a szagrészecskék fizikai részecskék, tehát hatással lehet lenni rá és egy helyre koncentrálni. csak a megfelelő technikai megoldás eddig váratott magára.

a fehérítő fogkrémek tényleg látványos változást okoznak, viszont az már "jelentéktelen" információ, hogy a minek a kárára.

konklúzió: a sok bullshit közt elvész az igazi érték. elvesz a tudás, alacsonyabbra szorul az intelligencia határ és korlátozódik a kreativitás. Ez egy örök érvényű harc az intelligencia és a kreativitás közt. ezen két hatalom tökéletes szimbiózisban él egymással, egyik építi a másikat.

hogy az intelligensek is megértsék:
egy intelligens ember állandóan a felhalmozott információjával harcol a kreatív ember szabad és kevésbé képzett elméje ellen. a kreatív pedig állandóan megpróbálja megvédeni saját gondolatainak szabadságát. mindkettőnek szüksége van a másikra, mivel az intelligens ember kreatívokat reggelizik, a kreatív pedig az intelligens pénzét költi.

eredményes elmélkedést kívánok a kreatívoknak, biztos harcállást az intelligenseknek!

éljen az információáramlás!

5 megjegyzés:

deadhead írta...

lol, az intelligencia vs. kreativitás harca pont egy olyan baromság, ami még egy mosóporreklámban sem állná meg a helyét.

"egy intelligens ember állandóan a felhalmozott információjával harcol a kreatív ember szabad és kevésbé képzett elméje ellen" wtf. nem tudom eldönteni, hogy ez poén e, vagy tényleg komolyan gondolod. remélem az előbbi. -.-

Pannóca írta...

Igen, az intelligencia-kreativitás szembeállítása elég hujeség. :)

eapo írta...

:)

én leírtam, a többi rajtatok múlik, mindenki értelmezze saját kreatív, vagy intelligens szemszögéből. és kérlek e kezdetleges gondolatok támogatásaként indokoljátok állításotokat.

Pannóca írta...

A kreativitás és az intelligencia között összefüggés van, a kreatív ember intelligens.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkot%C3%B3k%C3%A9szs%C3%A9g
Amiről te írsz az a gerincességről, lelkiismeretről szól inkább, ott valóban igaz, hogy attól intelligens és kreatív valaki még lehet szemét.
A marketing, biznisz lényege ennyi, eladni a sz*rt, kiemelni bizonyos tulajdonságokat, eladni, a negatívumokat elsumákolni.
Az intelligens embert nem csak a számító/racionális gondolkodásra vonatkozhat, a kreatív is intelligens, mert érdeklődő, nyitott, problémát akar megoldani, újító, alkotó. Inkább emocionális...
Épp a felsorolt termékek mutatják, hogy egy kreatív és intelligens ember bármit el tud adni.

keynra írta...

"Ez egy örök érvényű harc az intelligencia és a kreativitás közt. ezen két hatalom tökéletes szimbiózisban él egymással, egyik építi a másikat."

Ha szimbiózis, akkor nincs harc. Ellentmondásod másnak is szemetszúrt. Mindenki téved, s nincs is ellentmondás? Nem hinném.

blogajánló

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni