2009. július 5., vasárnap

a kétszínű primitív nők

az irodába érkezett két új személy, egy nő: G. (37 éves) és egy lányt, Sz. (23 éves).
délutáni váltásban egymás mellett dolgoztak.
mindketten nagyon rosszul teljesítettek, ennek oka az volt, hogy nem értették a feladatukat. így nem kaptak elegendő pénzt a jutalékrendszer miatt és nem termeltek elegendő pénzt a cégnek.

megkapták a tennivalókat írásban, el lett mondva szóban, és amikor láttam h egy hónap után sem megy, leültem velük beszélgetni.
először bemutatkoztam, beszéltem múltamról, életstílusomról majd rátértem a konkrét tanácsokra, hibáikra, azok megoldásaira.

Sz. végighallgatott, megértette, bólogatott, következő napon már jól teljesített.
G. nem értett meg, viszont azt mutatta hogy igen. nem értette meg mondanivalóm, mert nem meghallgatott meg, az ő személyét ért "kritikákkal" volt elfoglalva, állandóan próbált beleszólni, ellenkezni, védekezni, mialatt beszéltem hozzá. semmire nem kérdezett vissza, sértődötten elfordult. mindezt láttam, de bíztam benne, hogy munka közben rájön majd a hallottak alapján, hogy hol hibázik. ebben nem tévedtem, napról napra egyre jobban teljesített, pillanatok alatt lekerülte Sz.-t
ezután sem volt hajlandó hallgatni rá, csak a tudatalattijában éltek azok a tanácsok, amelyeket ő aljas kritikaként értelmezett. különösebben nem érdekelt, így is túl sok energiámba került a jelenléte. mindig mindenért panaszkodik, soha semmi nem jó neki. ez kihatott Sz.-re is, aki már nem csak nem termelt, de olyan elkeseredett mélabús tekintete volt, hogy amint az irodába léptem, nekem is kedvem lett volna felvágni az ereimet. többször rászóltam, de nem volt sem türelmem sem időm kifejteni elkeseredettségem az arca láttán, és nem is láttam értelmét, mert G. volt vele 4 órán keresztül, és nem én. a negatív hatásokra sokkal receptívebb mint a pozitívakra. tehát semmi esélyem nem volt hogy egész-napos mosolyt csaljak az arcára az a 10 perc alatt amit együtt töltöttünk néhanap. viszont mikor láttuk egymást, próbáltam egy kényszermosolyt vagy kevésbé öngyilkos tekintetet kikényszeríteni belőle.

egyik nap Sz. bejelentette, hogy ő nem bírja ezt a munkát tovább, majd másnap visszahallottam, hogy "hányingere van tőlem", és hogy G. is gyűlöl.

végre, kevesebb kétszínű primitív ember szívja fölöslegesen energiámat.

Nincsenek megjegyzések:

blogajánló

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni