2008. április 3., csütörtök

New Technology Meeting böszmeség.


mai napon resztvettem a The Budapest New Technology April Meetingen
hasznos es valtozatos temak voltak listaban, mit mar megszokhattak az arrajarok.

Előadók:
- Scheidler Balazs (syslog-ng): syslog-ng
- Kürti Lászlo (Open SKM Agency): Informatikai közbeszerzések sajátosságai Magyarországon
- Sebestyén Gábor (eu.edge): Widget Jones Library
- Vass Gergely (Autodesk, vassg.hu): Kamera illesztés digitális filmtrükkökhöz
- Gyenes Viktor (ELTE): PacMan játék tanulása Megerősítéses Tanulással


termeszetesen elkestem, nem is en lennek ha nem igy tortenik. es a Webisztán polomat sem tudtam atvenni mert eloadas utan is rohanom kellett. szerencsere pont azokat az eloadasokat ertem el amelyek fokent erdekeltek:

"Kamera illesztés digitális filmtrükkökhöz"
szemely szerint ezen az eloadason ujat nem hallottam, de legalabb megismerhettem egy ebmert akinek csodalom a munkassagat. (vassg.hu)

amint a videok publikalva lesznek, linkelem.

"PacMan"
ido hianya miatt nem tul tartalmas, de sokat sejteto eloadas, vegen erdekes kerdesekkel fuszerezve. de legalabb jot nevettunk. :) idezek:

"milyen nyelven lett irva?"

a prezentacioban java appletteket futtatott Gyenes Viktor, szep nagy .applet filenevekre klikkelve egy winXP-s desctopon, es ha mar valaki valaha latott java alkalmazast futni, az tobbet soha nem keveri semmivel. ez pont olyan mint minden joomlas oldalrol messzirol latszik hogy valami bena webmesternek csak enyire futotta.
a masik kerdes nem volt enyire veszes, de akik kicsit is jartasak a temaban azert elnevettek magukat:

"nem kellene inkabb FPS (First Person Shooter) jatekokkal fejleszteni az AI-t? (mesterseges inteligencia)"

ez a hatasa ha tul sok sci-fi-t nezunk. nem tuduk megkulonboztetni a valosagot a kreativ elme korlatlan jatekaitol. szegeny gyerek, orulhetne hogy lesz valaha inteligens ebresztooraja, de soha nem fogja fel annak jelentoseget, mivel o mar evek ota kedvenc szamitogepes jateka agyonalgoritmizalt karakterebe szerelmes.

szegeny Gyenes Viktor, tobbet o sem jon ide eloadast tartani ;)

"Informatikai közbeszerzések Magyarországon"
Kurti Laszlo, a rovid ido ellenere hasznos es tartalmas anyagot adott elo. lattam sok fulet megmozgatott, de sajnos semmilyen pozitiv eredmenyrol nem hallhattunk, pedig mindenki megtett mindent enne erdekeben, dehat nem tuluk fugg.

amint az emlitett peldakbol lathattuk, tovabbra is a nagyok fejik az orszagot, az orszag meg kolcsonker a masik nagyoktol hogy fenn tudja tartani a hirnevet.
magyarorszagnak nem a brit mintara es szinvonalra kellene fajjon a foga, hoszen ahhoz fel kell noni. es akarmelyik oldalrol nezzuk, a magyar "siksag" meg mindig a balkanhoz tartozik. akkor tehat vegyuk szemugyre a balkani helyzetet, es probaljunk ahhoz alkalmazkodni.

szemely szerint csak a romaniai mintat ismerem. amely nagyon is jol mukodik. ott minden a magan szferara van bizva. ha valami bizonyitott, lepecsetelik, jovahagyjak, kifizetik, es mindenki megy a maga dolgara. minden gazdasagosan, korultekintoen, szakemberek altal van iranyitva.
az iskolakban openoffice.org fut, win98-as rendszereken, vagy ubuntu, debian..
a kozintezmenyekben a 2000ben halomra felvasarolt nt-k 2000-k, es mindenki boldog. senki nem vagyik milliard forintos beruhazasra, hiszen ha meg akarja kinozni egy proceszort, hazamegy, belovi a frissen torrentelt oprendszeren, a legkemenyebb gepigenyu jatekokat; megteheti, mivel az orszag nem szemetre kolti az IT-kasszat, hanem hardverekre es open-source projektekre-re! azon belul is a sajat fejlesztesekre.

nem tudok olyan nagy szoftwert, amely stablistajaban ne allnanak halomra a roman nevek. megtehetik. eros az iskoljuk, kemenyek a feltetelek, es van penz arra amire szukseg. es nem sirassal toltik a szabadidejuket (es a munkaidejuket).

draga magyarorszag, tessek csak peldat venni az oly reg ota lenezett Romaniarol, amely meg mindig fennal, stabilan, es ez igy is marad.

Nincsenek megjegyzések:

blogajánló

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni