2008. március 23., vasárnap

megemlitem: kultiplex

mar hosszu ideje figyelem a "kultiplex muvelodési ház" bezarasa korul folyo harcokat, fokent az In Memoriam Kultiplex blogot erdemes olvasgatni. ez vegre egy magasabb ertelmi szinttel biro tarsasag aktiv vitaja, mint amit megszokhattunk a mai dominans internetes kozossegek forumain.

a tema: dozeroljak le a kultiplexet, vagy sem?

harmadik fel e vitaban csak a passziv olvaso lehet, mas nincs.

lehet olvasni durva politikai vadakat, erzekeny illatos levelkeket, faszozos es picsazos kurvaanyazasokat, kulturalt kultura-partolasokat, olvashatunk hazug gyurcsanyrol es fuves cigit partolo orban viktor kislanyarol, zsidozast, ciganyozast, magyarozast es termeszetesen a lenyeget:

pár görbelábú, büdösszájú, hájas geci politikus pármillió forintért képes bármire.

peldaul bezaratni budapest, 2002 ota a legnagyobb es legkedveltebb, raadasul legkonnyebben megkozelithezto underground kulbjat.

sokak csak fustos rockkocsmakent, also osztalyu mozikent, nyeresegvadasz draga barkent vagy fiatalok megrontasara kitalalt helykent emlegetik, de nem ez az igazsag.

a mozi, a zenei programok es egyeb, valamint a vendéglatas mellet en mar voltam olyan formokon, amelyeknek jobb helyet nem is lehetett volna talalni. ultem mar be olyan filmekre, amelyeket mashol sehol nem vetitenek. ittam le magam a kavicsos talajig, ugy hogy kozben jolereztem magam, es szalltam magassban, ahonnan nezve szinten nem csalodtam a hely varazsaban.

a helyet az 1930-as evektol csak egyszeruen "kultúr"-nak beceztek, a "Kulti" is effektiv ugyanez, igy kijelenthetjuk, hogy budapest egyik legregebbi es leghiresebb kulturreszletnek fognak nekimenni az allam munkagepei.

ezentul nem a kultibol arado cigifusttol es a sorszagtol lesz budos a kornyek, hanem a budapesten oly nagy becsben tartott parklako csovesektol es zseb-kutyak uruleketol. raadasul "csend" fog honolni a kornyeken, oly nagy csend, amelyet budapest belvarosaban mar "megszoktunk".

egy masik blogomon is fellelheto nehany bejegyzes: kultiplex::eaposztrof

Nincsenek megjegyzések:

blogajánló

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni