2008. február 19., kedd

A horror mesterei

Életlen kések éjszakája
A horror mesterei - 1. évad

Bajtai András 2007. április 16. 11:57 beszolasa a filmhu portalon


a cikk mar a bevezeto elolvasasa utan felhaboritott, habar igaz.
lattam a filmet, nemsokkal a 2005-os bemutato utan, az eredeti angol nyelven, es lenyugozott. 1 reszt birtam ujranezni magyar szinkronnal, es attol tenyleg ujra ereztem a vacsora maradvanyait a torkomban. gusztustalan. bizom benne h Bajtai Andrásnak is csak ez rontotta a filmelmenyt. ha viszont nem, akkor ellenkezek kisse.

az teny h nem egeszen a horrorfilm mesterei hoztak letre ezt a sorozatot, de engem sikerult lenyugozniuk, azzal, h a tobbsegeben klasszikus horrorfilm temara irtak a forgatokonyveket, es egy csoppet sem untatott, es nem is szorakoztatott, hanem sikeresen hatott.
napjaink horrorszemete mellett megnyugtato erzes volt vegre valami klasszikusat es megis ujszerut latni, es erezni.

Carpenter, Cigarette Burns-je kulonos figyelmet igenyel, es nem tisztesseges Polanski filmjevel hasonlitgatni. manapsag mar minden hasonlit mindenre, a lenyeg h ujat mutatott, eghozza hatasos eszkozokkel.

hatasvadaszat is el van itelve a cikkben, amivel nem ertek egyet, mivel a ma emberenek ez az igenye, fokent ha mozirol/televiziorol van szo. kulonben osszessegeben tekintve nem hatasvadasz a sorozat. igaz a kis koltsegvetes megerzodik.

Incident On And Off A Mountain Road egy sokat latott klasszikus jeleneteket es szovodmenyeit sorakoztato film, ennek ellenere nagyon jo nyitoepizod. szintugy lenyugoz, hogy a finale osszezavarja az embereket, sokaknak sok velemenye van a zarojelenetrol, de az biztos, hogy nyitott marad, ezaltal mar nem unalmas kispolgari horror..

igaz a The Deer Woman-ban van par felresikerult, mar-mar komikus jelenet, de a "horrorparódia" jelzovel nem becsmerelnem.

Billy Drago szineszi munkajat szinten meg kell h vedjem, o egy karakter, raadasul jo szinesz, es az itteni alakitasa is olyan amilyennek lennie kell. en nem talaltam kivetnivalot benne, pedig van nemi szinpadi es filmszineszi ismeretem. a zavaro tan az, h a filmvasznon szokatlan jatekot jatszik, a beteg elme oly megnyilvanulasat, amelyet inkabb a szinpadi vilagban alkalmaznak, hatasosabban..

Takashi Miike epizodja nem hagy kivannivalot maga utan. egyszeruen tokeletes. es nem csodalkozom h betiltottak.

ami erdekes statisztika, h a rajongotabor tobbsege a 18. even aluli no, es csak utanuk a 18-29. eves ferfiak.
de azert tobbsegben a ferfiak nezik.
45 even feluliek nem igazan kedvelik. ezt meg is tudom erteni :)
1000 szavazobol 318 ertekelt 10es skalan 10est, 231 8ast es csupan 40en 4esen alul
es mindebbol csupan 351 egyesult allomokbeli szavazo.

ha valaki tud egy jobb horrorfilm sorozato, mutassa.

udvozlettel, fórika endre

Nincsenek megjegyzések:

blogajánló

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni