2009. február 22., vasárnap

Művész Mozi Budapest

A Mongol (2007) című filmre készülök már egy ideje, és azért nem cuppantottam le torrent-ről a DVD rippet és néztem meg a szélesképernyős T61-es ThinkPad-omon, mert akartam érezni és élvezni a film minden részletét, tehát irány a mozi..

első próbálkozásom azért fulladt kudarcba, mert az magyar moziportálok logisztikája egyáltalán nem logikus: rákerestem a filmre dátummal szűrve, majd ránéztem, hogy mely mozit dobta ki és hányórai a kezdet és már rohantam is.. kiderült, hogy aznap nincs vetítés..

második próbálkozásnál a budapesti nyílt WiFi lefedettség hiánya és a szlogenjét lecserélni készülő BKV volt a ludas, így ez is kimaradt..

harmadik az Isten igaza, tartja a mondás, így elindultam a Művész-be, ide is sikerült egy órával hamarabb érkezni a moziportál ajánlata alapján, mai napig nem értem, hogy hogyan.. de lényeg h nem késtem el.
egy óra múlva kezemben a sokat ígérő 1000 forintos jegy, elindulok a tömeggel egy irányba, hitem szerint befele a filmre, mint később kiderült: mégsem. a bejutásban mindenféle útmutató hiányából adódóan egy bennfentes útbaigazítása segített, kérésre természetesen. végre látom a vásznat, amely méretén meg is lepődtem, mivel én még ekkorka mozivásznat falun sem láttam, nemhogy budapest 1000-ft fölötti beugróval büszkélkedő mozijaiban.
vártam a minőségi képet és hangot, hogy legalább ezek kompenzálják a vászon méretét és eddigi kellemetlenségeket, de mindhiába.. a csattogó vetítőgép felhörrdűlt, s végre elkezdődött a film. a hang torz, túlnormalizált, halk és érthetetlen és a filmkockák mindenike, mintha drótkefével lett volna egyengetve. mindezt megszoktam a 80as évek mozikultusza alatt, de a jobb-felső-sarokban látható félméteres sárga, valahonnan odavetülő tartós fényt már nem tudtam elviselni, és azt sem, hogy a kép jobboldala olyannyira homályos, hogy a 3. sorból nem tudtam kiolvasni a feliratot.

ekkor felálltam, kisétáltam, és miután mindezt felvázoltam a pénztáros srácnak, ő készségesen visszaváltotta a jegyet kezelési költség és kamatok levonása nélkül. Ugyanezzel a bankóval megnéztem a The Curious Case of Benjamin Button (2008) filmet, plázában, tökéletes kép és hangminőség mellett, ráadásul tömeg sem volt. Viszont még mai napig nem láttam a Mongol című filmet.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ne rossz film, amúgy. Csak kissé vértelen meg akciótlan, ahhoz képest, hogy világszínvonalú népirtó volt a csávó.

blogajánló

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni