2008. július 20., vasárnap

nagyisuli.hu

http://www.nagyisuli.hu/
Számítógépről - egyszerűen és világosan


mar harmadszorra kapom meg a levelet, ezzel nem is lenne gond, de minden egyes alkalommal megnezem, hogy mi ez, az elso bekezdest vegigolvasom. es informaciotartalma nulla. raadasul nem emlekezetes az oldal, mar harmadszor olvastam el ugyanazt, es csak ekkor esett le, hogy itt mar jartam.
es ez alapjan nem is fogom tovabbolvasni, egyszer sem.

a felhivas, hogy ajanld az oldalt erdekel, mivel a nyakamon lognak azok az emberek nap-mint-nap, akikhez az oldal szol. es ajanlasommal kihasznalnam a nyeresi lehetoseget, mivel epp egy pendrivera lenne szuksegem, de fogalmam nincs, hogy merre talalom az affiliate rendszert. seholy egy urlap, sehol egy ajanlo link.
csak az oktatoanyag iranti erdeklodest latom, amelyet elmeletileg mar kitoltottem, mivel kapom a promoanyagot.

elso nagy lepes: ujraformazni az oldalt szerkezetileg is, es grafikailag is.
a legzavarobb elemek:

  tul sok betutipus,
  tul sok karaktermeret.
  szemet zavaro szinek,
  celkozonsegnek nem megfelelo karaktermeret.
  villogo kis nyilak elvonjak a figyelmet a szovegrol.
  javascriptes felugro ablakokat a legtobb bongeszo automatikusan tiltja,
  tehat a kapcsolat, rolunk, reszletek linkek hasznalhatatlanok.
  (az en oldalam statisztikai szerint 60%-nal. ennek az oldalnak a celkozonseget elnezve 90%. tehat csak 10% az akihez eljut az informacio, es ebbol 5-nek ha van kedve vegigolvasni azt a sok szoveget, es 1% lesz aki meg ezek utan is erdeklodik.)

a szoveget sem turelmem sem kedvem vegigolvasni, de biztosan jol atgondolva negyedere lehet csokkenteni.

meg egy fontos lepes, kereso-optimalizalas. az oldal semmilyen szempontbol nem keresobarat. ennek fontossagat szerintem nem kell vazoljam a mai vilagban, amikor az emberek nem jegyeznek meg webcimeket, ha valamire szukseguk van: google.com. az oldal seo kompatibilitasa a legfontosabb, legelso lepes. ez nelkul semi ertelme weboldalt gyartani.

az xt notebookon gepelo mennyei karakter, a 3.3as photoshopos korszakot idezo grafika, a feher keret az oldal korul kifinomult grafikai erzekre utalnak, csak valamikor a 80as evek elejerol.

es raadasnak, amit utoljara vettem eszre, pedig az elso lepes kellene legyen, a szlogen.
Buta kérdés nincs, tedd fel bátran
ez az amivel oly szinten lekezelnek, hogy meg egy birosagi pert is szivesen a nyakukba akasztanek ha valahol az USA-ban hanyodnank.

Nincsenek megjegyzések:

blogajánló

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni